Składniki:
- sałata
- pomidory
- polędwica łososiowa (ewent. bekon lub chudy boczek)
- ciecierzyca w puszce
- ser feta
- pieczarki marynowane
- natka pietruszki
- czosnek
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- olej
- sos tabasco
Sałatę porwać na spore kawałki i wrzucić do dużej miski.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory.
Następnie dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę.
Pieczarki pokroić w ćwiartki, a polędwicę w małe kawałeczki i wrzucić do miski.
Dodać pokrojoną fetę i posiekaną natkę.
Z soku z cytryny, oleju, sosu tabasco, soli, pieprzu i zmiażdżonego czosnku zrobić sos i polać nim sałatkę.
Sałatę dokładnie wymieszać i podać jako lekkie danie obiadowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz