środa, 29 lipca 2015

Obiad z parowaru.

Samo zdrowie... no, może za wyjątkiem masła przesmażonego z bułeczką... :P :P jednak nie potrafię się powstrzymać i gotowane warzywa zawsze sobie tym dodatkiem polewam... a kto chce na 100% jeść zdrowo, to może sobie taki obiad keczupem polać... są również zwolennicy wymieszania keczupu z odrobiną majonezu... jednak dla mnie nie ma to jak bułeczka z masłem... :D

















Składniki:
  • fasolka szparagowa
  • marchew
  • brokuł
  • kalafior
  • pieczarki
  • filet z piersi kurczaka
  • olej
  • masło
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • złocista przyprawa do kurczaka
  • majonez (niekoniecznie!)
  • keczup
  •  
     














Fasolkę nastawić jako pierwszą i parować ją ok. 20 minut.


















Filet przekroić na pół i obtoczyć w przyprawie, a następnie obsmażyć (bardzo krótko!) na rozgrzanym oleju.


















Po upływie 20 minut marchew (pokrojoną w grube, ukośne plastry) oraz pieczarki (pokrojone w ćwiartki) i obsmażony filet nastawić w parowarze na 10 minut.


















Następnie (po upływie 10 min.) nastawić brokuła i kalafiora na kolejne 10 minut.


















Voila, obiad gotowy.


















Wersja zdrowsza, z keczupem.


















I ta mniej zdrowa (ale jakże pyszna!!) z bułeczką na maśle przesmażoną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz