czwartek, 11 czerwca 2015

Sałata z pomidorami.

To niby nic takiego... a jednak (jak dla mnie) kompozycja smakowa tak obłędna, że mogłabym tę sałatę jeść codziennie. :D















Składniki:
  • główka sałaty
  • pomidory
  • cebula
  • olej
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • czosnek (świeży albo granulowany)
  • sok z połowy cytryny















Sałatę porwać (nie kroić, bo sałata "boi się noża") na mniejsze kawałki.  Pomidory pokroić w cząstki, a cebulę w półplasterki.
















Posypać solą, cukrem, pieprzem, czosnkiem. Pokropić olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać.
















Podawać jako jarzynkę do obiadu lub kolacji. Na zdjęciu sałatka w wersji obiadowej z ziemniakami, mizerią, schabem w sosie własnym i kubkiem kefiru tybetańskiego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz