poniedziałek, 22 czerwca 2015

Szparagi.

Są ludzie, którzy za nimi wprost przepadają... a my tak raczej średnio... ale czasem robię, bo wiem, że są baaardzo zdrowe i powinno się je jadać...
















Składniki:
  • szparagi
  • olej
  • masło
  • sól
  • pieprz

Szparagi umyć i odłamać twardą końcówkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła i oleju, a następnie położyć szparagi. Lekko posolić i popieprzyć. Patelnie przykryć pokrywką. Szparagi smażyć na niedużym ogniu po 2 minuty z każdej strony.
















Podawać z ulubionymi dodatkami. U nas, tym razem, z pulpetem indyczym w sosie warzywnym i  mocno czosnkową sałatką z pomidorów, ogórków, sałaty oraz cebuli.

1 komentarz:

  1. No właśnie przez to, że nie umiem ich przyrządzać to jakoś tak... omijam je dużym łukiem :) Dzięki za przepis, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń