środa, 22 kwietnia 2015

Hummus w/g pana Pawła Lorocha.


Pan Paweł jest mistrzem !! Jego potrawy odznaczają się oryginalnością, a jednocześnie nie są zbytnio skomplikowane, więc z łatwością można robić je u siebie w domu.


SDC107871
Składniki:
  • 2 puszki ciecierzycy
  • 2 łyżki pasty sezamowej tahini
  • mały słoik suszonych pomidorów w oliwie
  • sok z jednej cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

SDC107904
Ciecierzycę należy osączyć na sicie, zostawiając niewielką ilość zalewy.
Przełożyć do blendera dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką pastę.
Jeśli masa, w trakcie miksowania jest zbyt sucha należy dodać nieco zalewy z ciecierzycy.


SDC107951
Przełożyć pastę do pojemniczków oblewając ją nieco oliwą z pomidorów.
Używać jako zdrowe smarowidełko do pieczywa lub dip do warzyw.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz