Pan Paweł jest mistrzem !! Jego potrawy odznaczają się oryginalnością, a jednocześnie nie są zbytnio skomplikowane, więc z łatwością można robić je u siebie w domu.
Składniki:
- 2 puszki ciecierzycy
- 2 łyżki pasty sezamowej tahini
- mały słoik suszonych pomidorów w oliwie
- sok z jednej cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól
Ciecierzycę należy osączyć na sicie, zostawiając niewielką ilość zalewy.
Przełożyć do blendera dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką pastę.
Jeśli masa, w trakcie miksowania jest zbyt sucha należy dodać nieco zalewy z ciecierzycy.
Przełożyć pastę do pojemniczków oblewając ją nieco oliwą z pomidorów.
Używać jako zdrowe smarowidełko do pieczywa lub dip do warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz