Placuszki bananowe.
Przepis zobaczyłam u koleżanki Astry40... placuszki te są zdrowszą odmianą racuszków... zdrowszą, bo nie trzeba dodawać do nich sodki, czy też proszku do pieczenia.Składniki:
- 3 mocno dojrzałe banany
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 jajko
- szczypta soli
- olej do smażenia
Banany rozdrobnić widelcem.
Dodać resztę składników.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Smażyć małe placuszki (z obu stron) na rozgrzanym oleju.
Usmażone placuszki osączyć na ręczniku papierowym.
Podawać na ciepło lub na zimno. Obie wersje są smaczne. :)
A co z tamtym blogiem? Przyznam się, że na tym lepiej się wpisuje komentarze i można się od razu dopytać :)))) Nic nie napisałaś, że drugiego masz, no dobrze, że Annorl załozyła bloga bo tak to bym dalej zyła w niewiedzy, że taki skarb kulinarny istnieje :)))) Buziaki
OdpowiedzUsuń