czwartek, 26 marca 2015

Placuszki bananowe.

Przepis zobaczyłam u koleżanki Astry40... placuszki te są zdrowszą odmianą racuszków... zdrowszą, bo nie trzeba dodawać do nich sodki, czy też proszku do pieczenia.

SDC11577
Składniki:
  • 3 mocno dojrzałe banany
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

SDC11579
Banany rozdrobnić widelcem.

SDC11582
Dodać resztę składników.

SDC11586
Wszystko dokładnie wymieszać.

SDC11587
Smażyć małe placuszki (z obu stron) na rozgrzanym oleju.

SDC11591
Usmażone placuszki osączyć na ręczniku papierowym.

SDC11594
Podawać na ciepło lub na zimno. Obie wersje są smaczne. :)

1 komentarz:

  1. A co z tamtym blogiem? Przyznam się, że na tym lepiej się wpisuje komentarze i można się od razu dopytać :)))) Nic nie napisałaś, że drugiego masz, no dobrze, że Annorl załozyła bloga bo tak to bym dalej zyła w niewiedzy, że taki skarb kulinarny istnieje :)))) Buziaki

    OdpowiedzUsuń