Składniki:
- fasolka szparagowa
- marchew
- brokuł
- kalafior
- pieczarki
- filet z piersi kurczaka
- olej
- masło
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- złocista przyprawa do kurczaka
- majonez (niekoniecznie!)
- keczup
Fasolkę nastawić jako pierwszą i parować ją ok. 20 minut.
Filet przekroić na pół i obtoczyć w przyprawie, a następnie obsmażyć (bardzo krótko!) na rozgrzanym oleju.
Po upływie 20 minut marchew (pokrojoną w grube, ukośne plastry) oraz pieczarki (pokrojone w ćwiartki) i obsmażony filet nastawić w parowarze na 10 minut.
Następnie (po upływie 10 min.) nastawić brokuła i kalafiora na kolejne 10 minut.
Voila, obiad gotowy.
Wersja zdrowsza, z keczupem.
I ta mniej zdrowa (ale jakże pyszna!!) z bułeczką na maśle przesmażoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz