piątek, 24 lipca 2015

Sałatka z ciecierzycą.

Dobra jest na obiad w gorące dni. Robi się ją szybko, no i nie trzeba przy rozgrzanym piecu stać.

















Składniki:
  • sałata
  • pomidory
  • polędwica łososiowa (ewent. bekon lub chudy boczek)
  • ciecierzyca w puszce
  • ser feta
  • pieczarki marynowane
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • olej
  • sos tabasco
















Sałatę porwać na spore kawałki i wrzucić do dużej miski.

















Dodać pokrojone w kostkę pomidory.

















Następnie dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę.

















Pieczarki pokroić w ćwiartki, a polędwicę w małe kawałeczki i wrzucić do miski.

















Dodać pokrojoną fetę i posiekaną natkę.

















Z soku z cytryny, oleju, sosu tabasco, soli, pieprzu i zmiażdżonego czosnku zrobić sos i polać nim sałatkę.

















Sałatę dokładnie wymieszać i podać jako lekkie danie obiadowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz