piątek, 26 lutego 2016

Prosta zupa rybna.

Naprawdę bardzo, bardzo prosta... bo z wykorzystaniem mrożonek.














Składniki:
  • filety rybne (najlepiej takie ze skórą)
  • ulubione mrożonki warzywne
  • śmietana (lub jogurt nat.)
  •  pieprz
  • kurkuma 
  • cukier
  • sok z cytryny
  • masło
  • ulubione kluski














Kluski ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić gdy jeszcze są al dente.














Warzywa wrzucić do wrzącej i osolonej wody.














Ryby pokroić w dosyć drobną kostkę.














Gdy warzywa będą już prawie miękkie wrzucić do garnka pokrojoną rybę, dodać cukier, pieprz, kurkumę i sok z cytryny. Po kilku minutach gotowania wyłączyć ogień i wrzucić trochę masła.














Do miseczki wlać śmietanę i odrobinkę soli. Dolewać po kilka łyżek zupy, stale mieszając.














Po takim zahartowaniu wlać śmietanę do garnka z zupą i zamieszać ją.














Podawać z ugotowanymi wcześniej kluskami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz