sobota, 2 maja 2015

Barszcz biały z grzybkami.

Hmmm... taki barszczyk to miłe wspomnienie ubiegłorocznego grzybobrania...














Składniki:
  • zamrożone grzyby
  • ziemniaki
  • barszcz biały
  • sól
  • liście laurowe
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • pieprz ziołowy
  • czosnek
  • kurkuma
  • jogurt naturalny















Pokrojone ziemniaki, grzyby, sól i wszystkie zioła wrzucić do garnka z wodą i gotować ok.15-20 minut.















Łyżeczka w łyżkę, czyli fajny sposób rozgniatania ziela angielskiego.
















Po sprawdzeniu czy ziemniaki są już miękkie wlać do garnka biały barszcz i mieszając razem zagotować.
















Jogurt naturalny wlać do miseczki. Wsypać do niego trochę soli i wolno wlewać ugotowany barszcz, cały czas mieszając. Tak wygląda hartowanie jogurtu. Dzięki temu jogurt nie powinien zważyć się w kwaśnej zupie.
















Zahartowany jogurt wlać do ugotowanego barszczu. Garnek przykryć pokrywką i odstawić na parę chwil, aby wszystkie składniki przegryzły się.
















Grzybowy barszcz biały gotowy do jedzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz