Składniki:
- zamrożone grzyby
- ziemniaki
- barszcz biały
- sól
- liście laurowe
- majeranek
- ziele angielskie
- pieprz ziołowy
- czosnek
- kurkuma
- jogurt naturalny
Pokrojone ziemniaki, grzyby, sól i wszystkie zioła wrzucić do garnka z wodą i gotować ok.15-20 minut.
Łyżeczka w łyżkę, czyli fajny sposób rozgniatania ziela angielskiego.
Po sprawdzeniu czy ziemniaki są już miękkie wlać do garnka biały barszcz i mieszając razem zagotować.
Jogurt naturalny wlać do miseczki. Wsypać do niego trochę soli i wolno wlewać ugotowany barszcz, cały czas mieszając. Tak wygląda hartowanie jogurtu. Dzięki temu jogurt nie powinien zważyć się w kwaśnej zupie.
Zahartowany jogurt wlać do ugotowanego barszczu. Garnek przykryć pokrywką i odstawić na parę chwil, aby wszystkie składniki przegryzły się.
Grzybowy barszcz biały gotowy do jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz