Składniki na ciasto podstawowe:
- 100 ml wody
- 150 ml mleka
- 2 jajka
- 6 czubatych łyżek mąki pszennej
- szczypta soli
- 3 łyżki oleju
- nutella
- ser biały twarożkowy
- gruszki
- odrobina cukru pudru (nie widać na foto)
Wodę, mleko, jajka, mąkę i szczyptę soli dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut, aby gluten napęczniał.
Po 20 minutach dodać 3 łyżki oleju i ciasto jeszcze raz wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Gruszki obrać i pokroić w mniejsze cząstki.
Każdy naleśnik posmarować nutellą i serem. Ułożyć cząstki gruszek, zrolować.
Podawać posypane odrobiną cukru pudru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz