Baaardzo lubimy... i Wielkopolskę i jej prostą, pyszną kuchnię... pewnie do tego mocno przyczyniła się nasza kochana ciotunia Hala, z poznańskich Wichrowych Wzgórz...
Składniki:
- ziemniaki
- ser biały
- jogurt grecki lub zwykły naturalny
- szczypior
- cebula
- jasna cześć pora
- sól
- pieprz
- masło
Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować (nieobrane!) w osolonej wodzie.
Szczypior, cebulę i pora pokroić dosyć drobno.
Ser wymieszać z jogurtem i pokrojonym szczypiorkiem, porem oraz cebulą.
Doprawić solą i pieprzem (pieprzu nie żałować!!) do smaku.
Ugotowane ziemniaki obrać, przekroić na połówki, posmarować odrobiną masła i nałożyć sporo pikantnego gzika.
Ach... mówię Wam - palce lizać...!! :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz