czwartek, 23 kwietnia 2015

Surówka z młodej kapusty.

Pierwszy raz w tym roku ją robiłam... a więc sezon nowalijkowy rozpoczęty. :D














Składniki:
  • młoda kapusta
  • marchew
  • ogórek małosolny
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej















Kapustę pokroić, zalać wrzątkiem i po chwili dokładnie odcedzić.

















Marchewkę i ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek i szczypior posiekać.

















Wymieszać wszystkie składniki dodając sól, pieprz, cukier i olej.

















Podawać jako dodatek do obiadu lub kolacji. Tu, ze szpeclami i pieczonym schabem.

1 komentarz:

  1. Asiu, robiłam dzisiaj tę surówkę i jest przepyszna :) Obłędna, Genialna :D
    Dzięki za przepis :) U mnie wprawdzie było bez koperku, ale to nie wpłyneło jakoś znacząco na smak :D

    OdpowiedzUsuń