czwartek, 23 kwietnia 2015

Sandacz i warzywa, a wszystko to na parze gotowane.



Parowar. Oj, dobrze mieć go w domu.......!!


piatkowoobiadowodietetycznie
Składniki:
  • marchew
  • ziemniaki (i można jeszcze duuużo innych warzyw)
  • filet rybny (miałam akurat sandacza)
  • masło
  • sól
  • pieprz.
Do parowaru wrzucić najpierw plastry ziemniaków, lekko je posolić i włączyć parowar. Po 10 minutach na osobną parowarową półeczkę położyć talarki marchwi i niech się dalej warzywa parują przez kolejne jakieś 10 minut. Na sam koniec włożyć rybę (można ułożyć ją np. na marchwi) posypać solą oraz pieprzem i zostawić w parowarze na kilka minut. Gdy już wszystko zrobi się miękkie przełożyć ziemniaki do jakiegoś naczynia i utłuc je z odrobiną masła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz