czwartek, 23 kwietnia 2015

Surówka pekińska.


Co tu dużo mówić... surówkowa baba jestem... uwielbiam je i już...!! :D


udkakurzewarzywawrekawie
Składniki:
  • kapusta pekińska
  • 2 ogórki zielone (ze skórką!)
  • jasna część pora
  • cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • koperek
  • olej
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier
  • pieprz.

    Ogórki (nieobrane!) zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać je solą, skropić sokiem z cytryny i odstawić, aż puszczą dużo soku. Kapustę pokroić dosyć drobno. Pora pokroić  w cienkie krążki. Cebulę i koperek posiekać. Ogórki dokładnie odsączyć  na sicie. Wszystko razem wymieszać dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, polewając olejem i posypując solą, cukrem, pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz