Składniki:
- filety flądry
- marchew
- ziemniaki
- suszone pomidory
- sałata
- kefir tybetański
- sól
- pieprz ziołowy
- olej (nie widać na foto)
Marchew i ziemniaki pokroić w plastry.
Marchew, ziemniaki i suszone pomidory włożyć do parowaru, pokropić olejem, posypać solą i pieprzem. Nastawić minutnik na 20 minut parowania.
Następnie położyć na marchwi flądry, pokropić je olejem (ewentualnie położyć na rybach odrobinę masła) posypać solą oraz pieprzem i nastawić minutnik na 5 minut parowania.
Flądry i warzywa podać z sałatą polaną osolonym kefirem tybetańskim.
Wszystko jest przesmaczne :) Czy jest tu przepis na buraki ? Pozdrawiam moja Jo.
OdpowiedzUsuńZuzanko Droga... takich buraków, o których myślisz, to jeszcze nie ma... ale niebawem będą... :)
Usuń