piątek, 24 kwietnia 2015

Flądry i warzywa z parowaru.


Lubimy ryby... lubimy warzywa... lubimy lekką kuchnię... a więc to jest obiad w sam raz dla nas.














Składniki:
  • filety flądry
  • marchew
  • ziemniaki
  • suszone pomidory
  • sałata
  • kefir tybetański
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • olej (nie widać na foto)














Marchew i ziemniaki pokroić w plastry.
















Marchew, ziemniaki i suszone pomidory włożyć do parowaru, pokropić olejem, posypać solą i pieprzem. Nastawić minutnik na 20 minut parowania.
















Następnie położyć na marchwi flądry, pokropić je olejem (ewentualnie położyć na rybach odrobinę masła) posypać solą oraz pieprzem i nastawić minutnik na 5 minut parowania.

















Flądry i warzywa podać z sałatą polaną osolonym kefirem tybetańskim.

2 komentarze:

  1. Wszystko jest przesmaczne :) Czy jest tu przepis na buraki ? Pozdrawiam moja Jo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zuzanko Droga... takich buraków, o których myślisz, to jeszcze nie ma... ale niebawem będą... :)

      Usuń